Will Terpstra
Goudsmid

NIEUW
Naast Workshops nu ook een
CURSUS EDELSMEDEN

Een zilveren ring, hanger of oorbellen maken in twee cursusdagen? Iedereen kan het en je zult versteld staan van je eigen talent. Dat natuurlijk met een beetje hulp van de vakman, goede uitleg en goed gereedschap.

Mijn workshop vindt plaats in mijn atelier. Mijn atelier is daar ook. Vooraf aan de workshop ontvang je een aantal tips om je optimaal voor te bereiden. Zo kunnen we snel beginnen en de tijd optimaal benutten.

 

Dag 1: van ontwerp naar model in was.

De eerste dag bepalen we welk sieraad je gaat vervaardigen en samen maken we een ontwerp en wasmodel. Gedurende het werk vertel ik het een en ander over mijn werk, verschillende vakdisciplines, technieken, edelmetaal en edelstenen. Gezien de groepsgrootte heb ik tijd om te helpen en het vakkundige “zetje” te geven als het nodig is. Een kopje thee, koffie of een drankje hoort er vanzelfsprekend bij. Hoe beter de sfeer, des te beter wordt het eindresultaat!

 

Dag 2: van gietstuk naar afgewerkt passend sieraad.

Het gieten van het model gebeurd tussen de twee cursusdagen in waardoor we de tweede dag aan de slag kunnen met het gietstuk. Uitleg over het gietproces, gereedschappen en de omgang hiermee hoort hierbij. Voor sommige bewerkingen kunnen we gebruik maken van mijn atelier met de daar aanwezige machines.

In principe vinden de cursussen op zaterdag plaats, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Er kunnen 4 tot 6 personen deelnemen. Het uitgangspunt is dat we twee opeenvolgende zaterdagen kunnen werken.  Ook andere dagen en tijdstippen zijn mogelijk, zeker als er sprake is van een groep vrienden of kennissen. Informeer ernaar!

 

De kosten voor de  hele workshop bedragen € 125,- per persoon.

Dat is inclusief:

  • gebruik van gereedschappen,
  • materialen,
  • vakkundige ondersteuning,
  • gietkosten en het genoemde drankje.

 

De prijs is exclusief het edelmetaal.  Bij zilver variëren de kosten gemiddeld tussen de € 10,- en € 30,-. Goud is wezenlijk duurder en sterk afhankelijk van koersen. Maar ook hiervoor geldt, je weet van tevoren precies wat het gaat kosten. Het eindresultaat is uiteraard je eigendom waaraan je lang plezier kunt beleven, zeker vanwege het feit dat je het zelf hebt vervaardigd.

 

Ook voor jou……. “een sieraad met een verhaal”!

KADO

TIP!!

Workshop “zelf een sieraad maken”.


"Het kan echt en is hartstikke leuk! ".

Enkele resultaten gemaakt tijdens een van de workshops

Belangstelling?

 

De workshops vinden op twee opeenvolgende zaterdagen plaats. Dat komt omdat ik tijd moet hebben de gemaakte ontwerpen te gieten. De geplande data vindt u hieronder. U kunt vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door uw gegevens hiernaast in te vullen en daarbij eventueel uw voorkeur voor een datum kenbaar maken.

 

Als minimaal 4 personen hebben ingeschreven zal ik de datum bevestigen.
Daarnaast stuur ik u dan  een instructie zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de workshop. Als u nog niet concreet kunt aangeven wanneer u kunt deelnemen, laat dan het invullen van de voorkeurdatum  achterwege, u ontvangt van mij dan regelmatig informatie over nieuwe startdata.

 

U kunt natuurlijk ook zelf een groepje met vrienden of collega’s vormen. Daarvoor kunnen wij separate afspraken maken en zijn ook andere dagen en tijdstippen mogelijk. Het minimale aantal deelnemers moet hiervoor 4 personen zijn, het maximale aantal is 6. Belangrijk is wel dat sprake is van twee dagen die minimaal een week uit elkaar liggen.

 

Wil u iemand de workshop cadeau doen, kan dat natuurlijk ook.
Geef dat bij de inschrijving aan, ik stuur u dan een cadeau bon toe en stem met de deelnemer de datum af.

In verband met maatregelen als gevolg van de Corona-pandemie vinden geen workshops plaats en kunnen wij op geen enkele manier aangeven wanner wij weer starten. Als u belangstelling hebt kunt u vrijblijvend een e-mail sturen. Wij houden u dan per mail op de hoogte van actuele ontwikkelingen en een eventuele opstart.

 

info@jewils.nl

BLIJF OP DE HOOGTE FOLLOW ME

WEBDESIGN BY: JOHN BAGGEN - INSPIRED BY WHY

Will Terpstra
Goudsmid

NIEUW
Naast Workshops nu ook een
CURSUS EDELSMEDEN

“Sire perdu” is één van de vele technieken die goudsmeden gebruiken voor het vervaardigen van  sieraden. Er wordt een model gemaakt in was. Vervolgens wordt het model in edelmetaal gegoten waarna het wordt afgewerkt. Soms worden er nog zaken aan  toegevoegd, een edelsteen bijvoorbeeld.

 

Deze techniek is geschikt om met hulp van de vakman een eigen sieraad te maken. Een onvergetelijke bezigheid met een bijzonder resultaat waar je nog vele jaren plezier van hebt. Ook krijg je allerlei informatie over edelmetalen, edelstenen, diverse technieken en specialismen.

 

In groepjes van vier tot acht personen is persoonlijke aandacht gegarandeerd. Alles met behulp van goede gereedschappen in een inspirerende omgeving. In drie dagdelen van elk 3 uur maak je een eigen ring, hanger of oorsieraad in zilver of goud.

Tijdstippen en werkdagen worden afgestemd op de behoefte van de deelnemers.

Je kunt je alleen aanmelden of samen met vrienden, kennissen of collega’s.

Een goede kop koffie, thee of fris is inbegrepen, voor iets lekkers erbij wordt gezorgd.

 

De prijs per deelnemer is € 185,- ( 4 personen).

Dit is inclusief:

  • Kijkje in het atelier.
  • Informatie over edele metalen edelstenen en technieken.
  • Een eigen werkplek en gebruik gereedschappen.
  • Professionele persoonlijke begeleiding en hulp.
  • Gietkosten.
  •  

Niet inbegrepen zijn:

• Kosten edelmetaal, edelstenen, fournituren of extra diensten goudsmid.

De materiaalkosten voor een zilveren sieraad bedragen nooit meer dan een paar tientjes. Bijkomende kosten worden altijd van tevoren bepaald en besproken.

Je zult versteld staan van jezelf, het sieraad maar ook de gezellige sfeer waarbinnen gewerkt wordt.

 

Belangstelling of vragen? Neem contact op, telefonisch of via de mail.