Jewils

Enkele resultaten gemaakt tijdens een van de workshops

Workshop “zelf een sieraad maken”.

"Het kan echt en is hartstikke leuk! ".

Een zilveren ring, hanger of oorbellen maken in twee cursusdagen? Iedereen kan het en je zult versteld staan van je eigen talent. Dat natuurlijk met een beetje hulp van de vakman, goede uitleg en goed gereedschap. Mijn workshop vindt plaats in mijn atelier. Vooraf aan de workshop ontvang je een aantal tips om je optimaal voor te bereiden. Zo kunnen we snel beginnen en de tijd optimaal benutten.

Klik op het boek en blader...

Als je op het boek hieronder klikt kun je kijken naar de resultaten van cursisten die jou reeds voorgingen. Dus, laat je inspireren.

Belangstelling?

De workshops vinden op twee opeenvolgende zaterdagen plaats. Dat komt omdat ik tijd moet hebben de gemaakte ontwerpen te gieten. De geplande data vindt u hieronder. U kunt vrijblijvend uw belangstelling kenbaar maken door uw gegevens hiernaast in te vullen en daarbij eventueel uw voorkeur voor een datum kenbaar maken.

Als minimaal 4 personen hebben ingeschreven zal ik de datum bevestigen. Daarnaast stuur ik u dan  een instructie zodat u zich optimaal kunt voorbereiden op de workshop. Als u nog niet concreet kunt aangeven wanneer u kunt deelnemen, laat dan het invullen van de voorkeurdatum  achterwege, u ontvangt van mij dan regelmatig informatie over nieuwe startdata.

U kunt natuurlijk ook zelf een groepje met vrienden of collega’s vormen. Daarvoor kunnen wij separate afspraken maken en zijn ook andere dagen en tijdstippen mogelijk. Het minimale aantal deelnemers moet hiervoor 4 personen zijn, het maximale aantal is 6. Belangrijk is wel dat sprake is van twee dagen die minimaal een week uit elkaar liggen.

Wil u iemand de workshop cadeau doen, kan dat natuurlijk ook. Geef dat bij de inschrijving aan, ik stuur u dan een cadeau bon toe en stem met de deelnemer de datum af.

Dag 1: van ontwerp naar model in was.

De eerste dag bepalen we welk sieraad je gaat vervaardigen en samen maken we een ontwerp en wasmodel. Gedurende het werk vertel ik het een en ander over mijn werk, verschillende vakdisciplines, technieken, edelmetaal en edelstenen. Gezien de groepsgrootte heb ik tijd om te helpen en het vakkundige “zetje” te geven als het nodig is. Een kopje thee, koffie of een drankje hoort er vanzelfsprekend bij. Hoe beter de sfeer, des te beter wordt het eindresultaat!

Dag 2: van gietstuk naar afgewerkt passend sieraad.

Het gieten van het model gebeurd tussen de twee cursusdagen in waardoor we de tweede dag aan de slag kunnen met het gietstuk. Uitleg over het gietproces, gereedschappen en de omgang hiermee hoort hierbij. Voor sommige bewerkingen kunnen we gebruik maken van mijn atelier met de daar aanwezige machines.

In principe vinden de cursussen op zaterdag plaats, van 10.00 uur tot 14.00 uur. Er kunnen 4 tot 6 personen deelnemen. Het uitgangspunt is dat we twee opeenvolgende zaterdagen kunnen werken.  Ook andere dagen en tijdstippen zijn mogelijk, zeker als er sprake is van een groep vrienden of kennissen. Informeer ernaar!

De kosten voor de  hele workshop bedragen € 125,- per persoon.

Dat is inclusief:

  • gebruik van gereedschappen,
  • materialen,
  • vakkundige ondersteuning,
  • gietkosten en het genoemde drankje.

De prijs is exclusief het edelmetaal.  Bij zilver variëren de kosten gemiddeld tussen de € 10,- en € 30,-. Goud is wezenlijk duurder en sterk afhankelijk van koersen. Maar ook hiervoor geldt, je weet van tevoren precies wat het gaat kosten. Het eindresultaat is uiteraard je eigendom waaraan je lang plezier kunt beleven, zeker vanwege het feit dat je het zelf hebt vervaardigd.

Ook voor jou……. “een sieraad met een verhaal”!